onsdag 18 juli 2012

Dita från Gronningen (NL)

Jag har fått så trevliga brev av en besökare från Holland, Dita Blom från Groningen (NL), Hon har en blogg som heter http://www.blomsterstuga.nl. Det är ju på holländska, men lite förstår man, om man kan lite tyska. Dita är intresserad av tovning, broderi och växtfärgning.: Hon ger kurser, även i sitt hus i Sverige, Här är lite bilder på sånt hon gjort, Först en underbar kudde. Det röda är väl tovat och det gröna broderat?
Om porträttet av Selma Lagerlöf berättar Dita att hon var med en grupp för en kurs i sitt sommarhus i Sverige. Där hade de varit på en Loppis och köpt ett par gästhanddukar med röda och gröna ränder. Hon hade strukit på en bild av Selma på en bit chiffonsilke som hon lade på en handduk så att det röda lyste tvärsigenom bilden. Sä började hon sy på bilden och att fästa bilden med broderistygn. Och hon såg så pampig ut, att hon tyckte hon skulle göra henne lite färggladare och broderade hennes läppar röda, håret rödbrunt o s v . Det var jättekul att sätta färg på bilderna, så efter Selma kom Ester Bauer, Fru Zorn, Greta Garbo, Ingrid Bergman och Zara Leander. DET VORE JÄTEKUL ATT FÅ SE DEM OCKSÅ!
Vilka härliga riddarsporrar!
Denna bild vet jag inte vad det skall föreställa Jag frågade om det men fick svar på nästa bild istället.
Denna kudden gjorde Dita efter ett besök hos Marimekko som en souvenir.
Och så har vi de fina tulpanerna

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Lillemor,
tack för dina vänliga ord. Bilden du inte vet vad det är, är en bit silketyg met med en print av växter (bl.a. lök) och svamp. Det är alltid en överraskning vad kommer ut.
Mvh, Dita Blom

Lillemor-san sa...

Hej Dita!
Det vore roligt att se Dina damer också, om Du har
foton på dem Fruarna Bauer, Zorn, Garbo, Bergman och
Leander.
Hälsningar Lillemor